Pretraživanje

Savjeti

Objavljeno: 24.4.2014. | 12:24
Prikaza: 2757
|
Autor: Administrator

Automatski osigurači

Tips : Automatski osigurači

Osigurači B karakteristike koriste se u kućnim instalacijama. Isključuju strujni krug u slučaju kratkog spoja ili u slučaju prekoračenja nazivne struje osigurača. Postavljaju se u ormariće osigurača na C-nosač.

Osigurači C karakteristike koriste se uglavnom za zaštitu elektromotora, jer imaju sporiju reakciju od osigurača B karakteristike. Dozvoljavaju da struja kratkotrajno prijeđe njihovu nazivnu struju (npr. prilikom zaleta elektromotora), ali će isključiti strujni krug ako opterećenje potraje. Također isključuje u slučaju kratkog spoja.

FID – sklopke su zaštitne sklopke za zaštitu strujne instalacije u slučaju kratkog spoja ili neke druge neispravnosti instalacije i trošila (proboj grijača bojlera, preilice isl.). Za kućne instalacije najčešće se koriste 25 i 40-amperske sklopke sa strujom reakcije 0,5A ili 0,03A koje mogu biti 2-polne (monofazna) ili 4-polne (trofazna). Za kupaone seuglavnom koriste sklopke sa strujom 0,03A, dok se za kompletnu kućnu instalaciju koriste sklopke 0,5A. Za ispravan rad sklopke je bitno da vodiči NULE i UZEMLJENJA nisu kratko spojeni nigdje u instalaciji.

kozul.hr : Primjena tipli

Primjena tipli

24. travnja 2014.
kozul.hr : Zašto štedne žarulje?

Zašto štedne žarulje?

28. ožujka 2014.
kozul.hr : Kablovi

Kablovi

28. ožujka 2014.
kozul.hr : Lakiranje starih vrata

Lakiranje starih vrata

28. ožujka 2014.
kozul.hr :
kozul.hr :