Sidebar

Od kioska do jednog od vodećih distributera ručnih alata i pribora u regiji

KOŽUL grupa jedna je od vodećih distributera ručnih alata i pribora u regiji, a svoje poslovanje usmjerava prema tržištu jugoistočne Europe gdje ima brojne partnere i kupce.

Precizna korporativna strategija, koja osigurava profitabilnost i razvoj tvrtke na ekonomski odgovoran način, omogućuje kontinuirano uvođenje inovativnih proizvoda kroz veleprodaju, maloprodaju i vlastitu proizvodnju ručnih alata i pribora.

1994

Osnovana tvrtka Kožul

Svojim poslovanjem od 1994. godine tvrtka je iz Slavonskog Broda kontinuiranim razvojem i pravilno postavljenom strategijom segmentacije iz lokalnog poduzeća postala sinonim za poduzeće koje u svojoj ponudi ima kvalitetne proizvode profesionalnih alata i pribora.

 

2003

Početak rada Hobi centra Kožul

Tvrtka Kožul izgradila je 2003. godine maloprodajni centar (Hobi centar) u Slavonskom Brodu s više od 1200 m2 prodajnog prostora.

 

2003

Registriran brand MAX®

Uvozeći i prodajući strane alate i proizvode tvrtka je odlučila osnovati, graditi i ulagati u vlastiti brand i koncept alata. Vodeći se tim ciljem 2003. godine registriran je brand MAX® koji trenutno ima više od 1500 različitih artikala.

 

2008

Akvizicija građevinske tvrtke Cromax u Kožul grupu

Aktivnim sudjelovanjem tvrtke Kožul d.o.o. na tržištu građevinskih poslova 2008. akvizirali smo tvrtku Cromax koja u daljnjem svom razvoju doprinosi širenju Kožul grupe u poslovima unutarnjih građevinskih radova.

 

2009

Osnovana tvrtka Kožul BH sa sjedištem u BIH

Zbog aktivne suradnje s kupcima naših proizvoda u susjednoj Bosni i Hercegovini odlučili smo 2009. osnovati tvrtku Kožul BH sa sjedištem u Orašju.

 

2009

Predstavljena linija alata Max blue line

Sredinom 2009. izlazi linija alata Max blue line, koja svojom kvalitetom i inovativnim rješenjima predstavlja sam vrh u preciznosti i izradi ručnih alata.

 

2010

Najbolji poslodavac godine

Tvrtka Kožul je osvojila 2. mjesto u natjecanju za najboljeg poslodavca godine u kategoriji srednjih poduzeća.

 

2010

Izgrađeno visoko-regalno skladište

Tvrtka Kožul skladišni prostor seli u novoizgrađeno visoko-regalno skladište kapaciteta 1.600 paletnih mjesta.

 

2011

Najbolji poslodavac godine

Tvrtka Kožul je osvojila 2. mjesto u natjecanju za najboljeg poslodavca godine u kategoriji srednjih poduzeća.

 

2014

Proslava 20 godina tvrtke – preko 100 zaposlenih i 9 mil EUR prometa

Aktivnosti tvrtke tijekom dva desetljeća usredotočene su na dinamičan razvoj i ulaganja u najnovije tehnologije. Preko 100 zaposlenih i 9 mil. EUR-a konsolidiranog prometa pokazatelj su kvalitetnog razvoja u području ručnih alata i pribora.

 

2019

Proslava 25 godina tvrtke – Ostvaren rekordan konsolidirani promet

Tvrtka je u 2019. godini proslavila 25 godina svog poslovanja sa preko 1.500 uzvanika, te u istoj godini ostvarila rekordan konsolidirani promet veći od 13 mil. EUR-a.